ANTEP PEYNİRİ

21-06-2023 11:15
ANTEP PEYNİRİ

Köy yapımı tam yağlı Antep peyniri:

Gaziantep yöresinin vazgeçilmez lezzeti olan eşsiz Antep peyniridir. Tamamen doğal ve organik yöntemlerle köy ortamında üretilen peynirlerimiz benzersiz lezzet ve üst düzey kalite sunar. Bu özel Antep peyniri, keçi, inek, koyun sütünden elde edilen bir hazine olarak öne çıkar. Doğal sütün yoğun ve zengin aroması, Antep peynirinin karakteristik özelliklerini ortaya çıkarır. Yağlı ve muhteşem dokusuyla, her lokmasıyla damakları şenlendirir.

Salamura Antep Peyniri Nedir?

Antep peynirlerimiz köylerde imal edildikten sonra uzun ömürlü olması ve kolay muhafaza edilebilmesi adına salamura işleminden geçerler. Salamura işleminde ilk olarak peynirler tuzlanır ve bir süre tuzu emmesi ve suyunu bırakması için beklenir. Tuzu emip fazla suyunu bırakan Antep peynirleri bidonlara doldurulur ve özel ayar ile yapılmış olan salamura suyu ilave edilir. Bu işlemler ile beraber fazla suyunu bırakmış ve sertleşmiş olan Antep peynirlerimizi serin bir ortamda en az 1 yıl süre boyunca muhafaza ederiz.

Neden Antep Peyniri?

Antep peyniri kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezlerinin başında gelmektedir. Yapmış olduğumuz Antep peynirlerimiz özenle yetiştirilen ve seçilen hayvanların sütleri geleneksel yöntemler ile elde edilen maya ile fermente edilir. Üretim ve satış aşamasında herhangi bir katkı ve koruyucu maddesi eklenmez, doğal ve sağlıklı bir ürün elde edilir. Gaziantep'in bereketli topraklarında serbestçe otlayan ve aromatik otlar yiyen hayvanların sütleri günlük olarak alınır ve peynirlerimiz günlük olarak imal edilir. Bu süreç ile en doğal ve en kaliteli peynirin garantisini sizlere veririz. Köy sütünün özel bileşimi ile imal edilen Antep peynirinin kendine has dokusu, tadı ve aroması vardır. Tamamı ile köy ve el yapımı olan peynirlerimiz mandıra veya çiftlik peyniri değildir. Bu sebep dolayısı ile doğal ve yöresel lezzet arayanların ilk tercihleri arasında gelmektedir. Her bir diliminde doğanın tazeliğini hissedeceğiniz Antep peyniri, yüksek besin değeriyle de ön plana çıkar. Protein, kalsiyum ve vitaminler bakımından zengin olan bu peynir, sağlıklı bir yaşam tarzını desteklemek için mükemmel bir seçenektir.

Antep peyniri tüketim tavsiyemiz;

Antep peynirlerimiz salamura yapıldığından kaynaklı tuzlu ve serttir. Bu yüzden tüketim aşamasında dilimlediğimiz Antep peynirlerinin üzerine kaynar dereceye yakın sıcak su çekerek birkaç dakika bekleyip tüketmenizi tavsiye ederiz.
Az tuzlu veya tuzsuz olarak aldığınız vakumlu Antep peynirlerinizden tüketeceğiniz kadarını aldıktan sonra daha uzun ömürlü olması için kalanını derin dondurucuda saklamanızı öneririz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.