YEŞİL ZEYTİN

21-06-2023 11:15
YEŞİL ZEYTİN
El kırımı yeşil zeytin, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle Hatay ve Nizip bölgesinde yetişen bu özel zeytin çeşidi, kendine has tadı ve aromasıyla öne çıkar. Doğal yöntemlerle elde edilen yeşil zeytinlerimiz özenle toplanır ve titizlikle işlenir. İşte el kırımı yeşil zeytinin lezzeti ve saklama yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenler:

Lezzetin Anahtarı: El Kırımı

El kırımı yeşil zeytin, adından da anlaşılacağı gibi elle tek tek kırılarak iç çekirdekten ayrılan bir yöntemle hazırlanır. Bu özenli süreç, zeytinlerin tazeliğini ve lezzetini korumasını sağlar. İşte bu titiz çalışma ile elde edilen zeytinler, sofralarınızı renklendirirken damaklarınıza unutulmaz bir tat bırakır.

Zengin Aroma ve Tadın Keyfi

El kırımı yeşil zeytinlerin benzersiz tadı ve aroması, taze haliyle saklandığı için korunur. Zeytinlerin hafif acımsı tadı, tuzlu suyunun içinde dinlenirken zenginleşir ve kendine has bir lezzet oluşturur. Yemeklerin yanında ya da atıştırmalık olarak tüketildiğinde, sofranıza doğanın en lezzetli armağanlarından birini getirir.

Saklama Sırları: Taze Tadın Korunması

El kırımı yeşil zeytinleri taze tadıyla korumak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle zeytinleri tazeliğini korumak için serin ve kuru bir ortamda saklamalısınız. Tuzlu su ve acı su içerisinde olan yeşil zeytinlerinizi buzdolabında saklamak daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Acısından Arındırma: Tatlandırma

Tuzlu ve acı su içerisinde gelen yeşil zeytinlerinizi yemeye hazır hale getirmek için yapmanız gereken 2 adımlı bir işlemdir. Kısa süre içerisinde tüketebileceğiniz kadarını temiz bir kaba almak ve üzerini geçene kadar temiz içme suyu ile doldurmak. Bu işlemi 2 defa tekrarlayarak 1 gün içerisinde zeytininizi tatlandırmış ve yemeye hazır hale getirmiş olacaksınız.

Bir Antep Lezzeti: Yeşil Zeytin Piyazı

Gaziantep'te kahvaltılarda, akşam yemeğinde veya meze olarak tüketilen yeşil zeytin piyazının merak edilen tarifini paylaşıyoruz:

200 gr Yeşil Zeytin (Tatlandırılmış ve tüketmeye hazır)
50 gr Ceviz İçi
2-3 Yemek Kaşığı Orijinal Nar Ekşisi
1 Tatlı Kaşığı Sumak
1 Tatlı Kaşığı İpek Pul Biber
1 Adet Kapya Biber
1/2 Limonun Suyu
Bir Tutam Maydanoz (İstediğiniz yeşillikleri ekleyebilirsiniz)

Zeytin ve cevizleri bıçak arasından geçirip irili ufaklı hale getiriyoruz. Maydanoz, kapya biber ve eklemek istediğiniz diğer yeşillikleri de doğruyoruz. Tüm ürünleri bir kap içerisine alıp üzerine nar ekşisi, limon suyu ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz. Servis tabağına aldığımız Yeşil Zeytin piyazımız hazır. Afiyet olsun...
(Malzemeleri kişi sayınıza ve damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz.)
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.